עגבניות מנומרות - פריט חובה לקולקציה

לפני שבוע חבר ביקש ממני מתכון פשוט למרק עגבניות. אני לא נוהג להכין באופן קבוע מרק עגבניות מכיוון שתמיד נותרתי לא מרוצה לחלוטין מהתוצאה. המרק הזה יוצא דליל, חיוור וגם הטעם איך לומר, לא מפיל מהרגליים. המתכונים רבים וכוללים סוגי טיפול שונים ומשונים לעגבנייה המסכנה ובסופו של דבר תמיד נגמרים בתוספת של רסק מקופסה.  בעצם מה הפלא? ברוב רשתות השיווק עגבנייה רגילה נראית כאילו גדלה לאור פלורסנט, איך יצא מרק טעים מכזו חיוורת? 
כמו בכל מתכון פשוט, אם משתמשים ברכיבים מעולים התוצאה המעולה מובטחת. מיד שאלתי את עצמי מהי העגבנייה הטעימה ביותר שאכלתי? במסעדה איטלקית בצד השני של איילון מגישים סלט קפרזה עם עגבניות מהממות שבשבילו שווה להוציא את הרכב מהחנייה. אלו עגבניות טייגר, מנומרות באדום - בורדו כהה וירוק, בשרניות, מתוקות - פשוט מושלמות הקטנות האלה. אז חיברתי לו מתכון פשוט עם עגבניות טייגר ושלחתי אותו לדרכו. כאן עלי להתוודות, לא ניסיתי את המתכון לפני כן, במשך כל השבוע בער בי הצורך לנסות את המתכון ועכשיו אני מפרסם עבורכם אותו כאן, לאחר הניסיון. חברים, מדובר במרק עגבניות עם הטעם והצבע הכי עשיר שקיבלתי מימי - רוצו לשוק או לחנות הירקות וקנו 3 קילו מהעגבניות האלה. 2 קילו תשימו במרק וקילו אחד תנשנשו עם גבינה בולגרית בזמן שהוא מתבשל. הוספתי למרק לאחר הבישול שעועית אדומה קפואה וכך הוא הפך למנה משביעה בפני עצמה.


על הדרך, הכנתי מאפינס מלוחים עם קישואים, עגבניות מיובשות והמון קצ'קבל. יחד עם המרק זו הייתה ארוחה צמחונית מלאה וטעימה. המאפינס האלה יכולים להיות מצוינים לאירוח, הכנתם קלה ומהירה ואופציות הגיוון אינסופיות. השתמשו בקומבינציות של ירקות אחרים, אגוזי מלך, צנוברים, סוגי גבינה שונים.



מרק עגבניות מנומרות ושעועית אדומה

1-2 קילו עגבניות מסוג טייגר חצויות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קלופות ומחוצות
1 שורש פטרוזיליה פרוס
10 גבעולי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
כף סוכר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שעועית אדומה קפואה
  1. מחממים בסיר שמן זית
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומאדים מעט, מוסיפים 3 שיני שום, שורש פטרוזיליה פרוס ועלים מ-10 גבעולי טימין
  3. מוסיפים את העגבניות החצויות, מלח, פלפל וסוכר. מאדים מעט
  4. מוסיפים יין לבן ומאדים
  5. מכסים ומבשלים כ-10 דקות להתרככות העגבניות
  6. מוסיפים מים לכיסוי העגבניות ועוד 2 ס"מ ומביאים לרתיחה
  7. מבשלים כשעה על אש קטנה
  8. טוחנים את המרק היטב בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול
  9. מוסיפים חצי שקית של שעועית אדומה קפואה ומבשלים במרק עוד כ-10 דקות.
  10. מגישים עם עלי בזיליקום או נענע.


מאפינס קישואים, עגבניות וקצ'קבל (12 יחידות)

3 קישואים
4 שיני שום קצוצות
כוס עגבניות לחות או עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
כוס נענע ופטרוזיליה קצוצות
1/2 1 כוסות קמח (אני השתמשתי בכוס קמח מלא ועוד חצי כוס קמח לבן)
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס
3 ביצים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמן זית
300 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
  2. חותכים את הקישואים לקוביות בינוניות 1-2 ס"מ.
  3. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הקישואים ומאדים מעט. כשהקישואים מתחילים להשחים מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים מעט. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות מערבבים ומורידים מהאש.
  5. מערבבים את החומרים היבשים בקערה (קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל)
  6. בקערה אחרת מערבבים את הביצים, חלב ושמן זית
  7. מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה
  8. מוסיפים את הקישואים והעגבניות, את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות ואת הגבינה המגוררת. מערבבים.
  9. ממלאים תבנית שקעים משומנת בתערובת
  10. מכניסים לתנור ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.
  11. בודקים אם קיסם יוצא יבש.


This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

2 תגובות ל: עגבניות מנומרות - פריט חובה לקולקציה

  1. מולה

    אחיך הצמחוני מחכה בקוצר רוח לארוחה כזאת. תנצל את ההזדמנות שהוא כאן ותכין לו אחת כזאת ואני כמובן אשמח להצטרף.

  2. גלעדס

    סופסוף הגעתי להכין מרק עגבניות לפי המתכון הזה והוא פשוט מדהים. אחרי כמה כשלונות עם מתכוני מרק עגבניות למיניהם (כולם בצורה כזאת או אחרת מתבססים או על רסק או על לחם או גם וגם) - המתכון הזה הוא מעדן. לכו על שני קילו עגבניות לפחות, מרק מקילו אחד נגמר מהר מדי.

הוספת תגובה:

מופעל על ידי Blogger.