תפוזים בים

תפוזים הם פרי של חורף. כשרוחות מנשבות בקרירות, כשחוזרים הביתה עם נעליים ספוגות מים כי הרחובות בתל אביב לא בנויים לגשם, כשהדילמה הכי משמעותית שלך במהלך היום היא אם נרטבים יותר בריצה או הליכה. בימים כאלה, אתה חוזר הביתה ומקלף לך תפוז, כי אמא תמיד אומרת שתפוז מלא בויטמין C ואם תאכל לא תידבק בשפעת ולא תהיה לך דלקת גרון. כי תפוז הוא החבר הכי טוב בחורף, החיסון נגד כל פגע.

אבל השנה, אין חורף. בשבוע האחרון של נובמבר יצאתי לצלם תפוזים בים והיה חם. עשרות אנשים צעדו בטיילת והזיעו, השתכשכו במים ושיחקו מטקות על החוף. כמה מוזר לארוז בקופסא לים תפוזים ולא משמשים או אבטיח...
בעודי מתעכב להעלות את המתכונים לבלוג החום מקצין ושורף את הכרמל. שוב הטבע מוכיח את עוצמתו ואותנו על יהירותנו. שבוע אחרי שחגגנו את נצחוננו על ההר במנהרה מפוארת החוצה אותו לרוחבו, ההר שורף את בתינו ויקירינו. לטבע ציניות משלו וימים ספורים לאחר שהאש כובתה, אנחנו ערב סערה גדולה שאם הייתה מקדימה בכמה ימים היה נמנע האסון.
מתוך כוונה לשלוח לאדון טבע רמז החלטתי להקדים את השימוש בפרי החורף לחורף עצמו ולהביא מבחר מתכוני תפוזים. כל מתכון מתאים לחלק אחר בארוחה – ממנה ראשונה ועד קינוח.  








המנה הראשונה היא טרטר (סביצ'ה) סלמון בסגנון אסייתי עם שמן שומשום, ג'ינג'ר וכמובן תפוזים. חובה להשתמש בסלמון טרי טרי אותו תוכלו לזהות לפי צבעו הכתום והמבריק אם צבע הדג כהה מדי ובעל ריח ים חזק עברו לדג הבא.
המתכון לסלט שומר ותפוזים מרענן ומעניין ויכול ללוות כל מנה עיקרית כבדה. השומר עם טעם האניס משתלב מעולה עם מתיקות התפוזים. מומלץ לבחור פקעות שומר קטנות ומתמכרים לסלט המיוחד. 
מנה עיקרית למי שמעוניין להשקיע באורחיו - שוקי עוף ממולאים בתפוזים. עבודה לא מעטה אבל התוצאה מרשימה וטעימה.
כמובן שאי אפשר בלי עוגת תפוזים. לא מדובר כאן בעוגת הספוג הקלאסית אלא בעוגה בה משתמשים בכל חלקיו של התפוז עם טריק מעניין. ההכנה של העוגה הזו פשוטה לחלוטין והיא כל כך טעימה שביום שהיא נגמרה כבר רציתי להכין אותה שוב.   


טרטר (סביצ'ה) סלמון ותפוזים אסייתי


300 גרם סלמון טרי
מיץ מתפוז אחד
גרידה מקליפת תפוז
2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר מגורר
2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כפית פלפל חריף קצוץ
4 כפות סויה
4 כפות שמן שומשום
מלח
פלפל שחור
שומשום שחור
נענע קצוצה
  1. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות ומניחים בקערה
  2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. משהים מכוסה במקרר לחצי שעה להתפתחות טעמים
סלט שומר ותפוזים


3 פקעות שומר (רצוי קטנות)
2 תפוזים
חצי בצל סגול
חופן עלי נענע שלמים
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
שומשום שחור
מלח ופלפל שחור גרוס
  1. חוצים את פקעות השומר וחותכים את הליבה החוצה
  2. פורסים את הפקעות לפרוסות דקות
  3. פורסים את הבצל לפרוסות דקות
  4. קולפים את התפוזים בעזרת סכין – כולל הקליפה הלבנה
  5. פורסים את התפוזים לרוחב
  6. מערבבים את כל החומרים בקערה ומגישים
שוקי עוף במילוי תפוזים

1/2 1 ק"ג שוקי עוף נקיים מעור. מבקשים מהקצב להוריד את החלק התחתון של העצם.
יין אדום
2 ענפי רוזמרין
1 בצל קצוץ
כף חמאה
חצי חלה
100 גרם תמרים
100 גרם אגוזי מלך
מיץ וגרידה מ-2 תפוזים
1 ביצה
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
נענע קצוצה

הכנת השוקיים למילוי:
  1. בעזרת סכין משוננת מנתקים את הבשר מהקצה הסחוסי של השוק
  2. אוחזים בקצה העצם ובעזרת הסכין מנתקים את הבשר מהעצם כלפי מטה עד שהוא משתחרר לחלוטין
  3. הופכים את הבשר בחזרה כך שהחלק החיצוני פונה החוצה. מתקבלת השוק ללא עצם.
  4. מניחים את השוקיים המוכנות בקערה עם שני ענפי רוזמרין, פלפל שחור גרוס ומכסים ביין אדום.
  5. מניחים במקרר לשעתיים.
הכנת המילוי:
  1. מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.
  2. מערבבים את הבצל המטוגן עם חלה מפוררת, תמרים, אגוזים, מיץ וגרידת תפוז, ביצה, ג'ינג'ר ונענע.
  3. מתבלים במלח ופלפל.
מילוי והכנת השוקיים:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בעזרת קיסם סוגרים קצה אחד של השוק.
  3. ממלאים במילוי ובעזרת קיסם סוגרים את הקצה השני. ממשיכים כך עם כל השוקיים.
  4. במחבת גדולה רחבה וכבדה מחממים שמן זית היטב.
  5. צורבים את השוקיים במחבת על אש גבוהה עד שהם משחימים היטב.
  6. מוסיפים את היין שבו הושרו השוקיים.
  7. מעבירים לתנור ל-30 דקות.
עוגת תפוזים ושקדים







תבנית 24 ס"מ 
2 תפוזים שלמים
200 גרם שקדים קלופים או שקדים טחונים
1/2 1 כוסות סוכר
6 ביצים בטמפ' החדר
1/2 כוס קמח
1 תפוז מפולט וגרידה
  1. מבשלים שני תפוזים שלמים עם הקליפה במים במשך 40 דקות.
  2. מסננים את התפוזים ומצננים על השיש.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות
  4. במעבד מזון טוחנים את השקדים הקלופים עם קמח דק ככל האפשר ומעבירים לקערה.
  5. חוצים את התפוזים המבושלים, מנקים מגרעינים וחותכים לחתיכות קטנות. מעבירים למעבד המזון וטוחנים למחית.
  6. מקציפים את הביצים והסוכר במשך 8-10 דקות עד לקבלת קצף גבוה ובהיר.
  7. מוסיפים 2 כפות מהקצף למחית התפוזים כדי להשוות מעט מרקמים.
  8. מקפלים לקצף הביצים את השקדים הטחונים.
  9. מקפלים ב-3 מנות את המחית לתערובת. לבסוף מוסיפים את גרידת התפוז.
  10. משמנים תבנית בחמאה, מסדרים בתחתיתה פילטים של תפוז ומפזרים 3 כפות סוכר חום.
  11. שופכים לאט ובזהירות את התערובת לתבנית בתנועה סיבובית מבחוץ כלפי פנים. משתדלים שהפילטים של התפוז לא יזוזו.
  12. אופים ב-160 מעלות כשעה עד שהעוגה קפיצית למגע.
  13. מצננים והופכים על רשת.

This entry was posted in ,,,,,,,. Bookmark the permalink.

4 תגובות ל: תפוזים בים

  1. Noa g

    נראה מהמם :)
    התמונות הורסות :)

  2. מולה

    עדיין לא החלטתי מה יותר מרגש אותי במתכונים שלך; סגנון הכתיבה, התמונות המעוררות תיאבון או האוכל עצמו.
    מה שברור לי הוא הרצון שלי לראות כבר את המתכון הבא כתוב באותו סגנון מלווה באותן תמונות ועם אותם טעמים נהדרים.

  3. בר

    הכנתי את עוגת התפוזים. יצא מעולה!

  4. בר

    אפשר גם לשים הרבה סוכר חום כדי לקבל קירמול כהה למעלה. השתמשתי בתבנית 26 ויצא סבבה.

הוספת תגובה:

מופעל על ידי Blogger.