פיצה ביתית - מגרש המשחקים של הדמיון


כשאתה גר בלב תל אביב יש מאכלים שהמוטיבציה להכין אותם הופכת להיות נמוכה מאוד. העיר מלאה במקומות סבירים, טובים ואפילו מצויינים בהם תוכל לספק את החשק לאיזו פחמימה משביעה לאחר יום עבודה ארוך, באמצע הלילה או לפנות בוקר לאחר לילה רווי אלכוהול. כזו היא גם הפיצה אשר קיבלה מקום של כבוד בעיר וניתן למצוא אותה באיכות לא רעה בכלל, בקשת רחבה של גישות: מקלאסית ועד למקושטת בתוספות מעניינות ומודרניות.
בכדי להתחרות בשוק רווי ההיצע הזה ולמצוא את הסיבה להוציא את המערוך מהמגירה יש לנקוט בצעדים קיצוניים. לקחת את הרעיון הבסיסי של הפיצה למקומות חדשים ולהבין שסך הכל הבצק הוא מגרש המשחקים של הדמיון. בעוד בתי העסק מוגבלים, בסופו של דבר, בצורך לענות למכנה משותף רחב של טעם, בבית כל אחד וטעמו הוא, יכול לדחוף את הנדנדה קצת יותר.
מעבר לאפשרויות הבלתי מוגבלות בהכנה ביתית של פיצה, אם חושבים על הדברים מראש זמן ההכנה קצר מאוד. אפשר לנצל את השבת להכנת הבצק והתוספות ולהשתמש ביומיים הקשים של תחילת השבוע. המתכון לבצק שאביא כאן מספיק ל – 4-5 פיצות בקוטר 30 ס"מ. לאחר ההתפחה והחלוקה לכדורים שמרתי את חלקם במקרר ולמחרת בערב רק רידדתי, סידרתי תוספות ואפיתי.
תמצאו כאן שלושה מתכונים לתוספות מעניינות עם צבעים וטעמים חזקים שמשתוללים בעין ובפה:
  • פיצה בסגנון סנייה
  • פיצה עם אפרסמון, דלורית ופטה עיזים
  • פיצה עם פסטו פטרוזיליה וכרובית
הבצק בו בחרתי להשתמש מכיל קמח מלא המעשיר לדעתי את טעמו ומוסיף ערך תזונתי.      
אפיית הפיצה בבית לוקה בחסרון אחד גדול לעומת ההכנה בפיצרייה. בפיצרייה משתמשים בתנורים מיוחדים עם תחתית אבן. כך, הפיצה מקבלת חום תחתון גבוה הנותן לה את הקריספיות האהובה. בכדי לנסות ולהתקרב כמה שיותר לאפקט הזה אנא שימו את התבנית או הרשת בחלק התחתון ביותר של התנור (לחובבי פיצה מושבעים כדאי לקנות אבן שמוט) ודאגו לחמם את התנור היטב לחום גבוה.
   
מתכון פיצה בסגנון סנייה

פיצה בסגנון ערבי, הרבה בשר טחון, טחינה ופטרוזיליה. הסנייה לעד זכורה לי כמנה מנצחת במסעדה ערבית על כביש עכו כרמיאל. מוגשת במחבת פח לוהטת עם טחינה מבעבעת שעוטפת בשר כבש. כאן, תוכלו להשתמש בבשר כבש אך גם בשר עגל יהיה מצוין.



300 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות דק
כף בהראט
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
עגבניות מיובשות בשמן
פטרוזיליה

כוס טחינה
לימון סחוט
מלח ופלפל
מים קרים

  1. מאדים בצל במחבת רחבה עד לשקיפות. מוסיפים את פרוסות השום ומאדים עוד מספר שניות.
  2. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ותוך ערבוב נמרץ מטגנים.
  3. מוסיפים מלח, פלפל ובהראט.
  4. מכינים טחינה ע"י ערבוב כל החומרים לטחינה נוזלית יחסית.
  5. על בצק פיצה מרודד מורחים טחינה בנדיבות. מוסיפים מהבשר מסדרים פרוסות של עגבניות מיובשות. מזלפים עוד טחינה מעל הכל.
  6. מכניסים לתנור בחום 220-250 מעלות ל-10 דקות.
  7. לאחר שמוציאים מהתנור מניחים עלי פטרוזיליה טריים.



מתכון פיצה עם אפרסמון ודלורית

מתכון שמשלב נפלא מתוק ומלוח, בצבעים עזים של כתום, לבן וירוק. חגיגה בפה ובעין.


2 אפרסמונים
דלורית
2 כפות סוכר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמנת חמוצה
אגוזי מלך
גבינת פטה עיזים
עלי פטרוזיליה/בזיליקום
שמן זית
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. בתבנית מערבבים קוביות דלורית, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס ורוזמרין.
  3. אופים את הדלורית עד שהיא רכה ומקבלת מעטה מקורמל.
  4. על בצק פיצה מרודד מורחים שכבה דקה של שמנת חמוצה, מסדרים פרוסות דקות של אפרסמון, קוביות דלורית אפויות ואגוזי מלך קצוצים גס.
  5. אופים בתנור שחומם ל-220-250 מעלות כ-10 דקות.
  6. מוציאים מהתנור ומפוררים גס מעל גבינת פטה עיזים ועלי פטרוזיליה או בזיליקום.
  7. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.


מתכון פיצה עם כרובית ופסטו

את המתכון הזה הכנתי יום אחרי הכנת הבצק ועדיין הפיצה יצאה מעולה. הדבש בטחינה גורם להשחמה יפיפייה של כל העניין ולמתיקות עדינה המרככת את הפסטו שעשיר בשום בועט.


1 כרובית
צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
2/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל
טחינה גולמית
מים קרים
כף דבש
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בתבנית מערבבים פרחי כרובית, שמן זית, מלח ופלפל. אופים עד שהכרובית רכה.
  3. מכינים פסטו פטרוזיליה: טוחנים במערבל יד או מעבד מזון פטרוזיליה, שום, שמן זית , מלח ופלפל לכדי מחית פטרוזיליה
  4. מערבבים טחינה גולמית עם מים וכף דבש
  5. על בצק פיצה מרודד מורחים פסטו, מניחים כרובית אפוייה ומזליפים בנדיבות טחינה מתקתקה.
  6. אופים בתנור שחומם ל-220-250 מעלות כ-10 דקות.
  7. ניתן להגיש עם רבע לימון ליד.




מתכון בצק פיצה מקמח מלא



1/2 2 כוסות קמח לבן

1/2 2 כוסות קמח מלא

1/2 1 כוסות מים קרים
1 שקית שמרים יבשים או חצי קובייה שמרים טריים
כפית מלח
כפית סוכר
כף שמן זית
  1. שמרים טריים: בקערת המיקסר שמים את המים וממיסים את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואז את הקמחים.
    שמרים יבשים: מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והקמחים מוסיפים את המים והסוכר
  2. מתחילים לערבב את החומרים במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות מוסיפים את המלח והשמן
  3. לשים 3 דקות נוספות
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית מעט עד שהבצק חלק וגמיש.
  5. מתפיחים בקערה משומנת במעט שמן זית כשעה.
  6. מוציאים מהקערה וטופחים בבצק להוצאת אוויר. מחלקים ל4-5 כדורים ומתפיחים אותם לשעה נוספת.
  7. עבור שימוש מיידי: לוקחים כדור ומרדדים אותו לעובי 2 מ"מ. 
    עבור שימוש מאוחר: מוציאים מהכדור אוויר עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר. 

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

7 תגובות ל: פיצה ביתית - מגרש המשחקים של הדמיון

  1. נראה מעולה ומפתיע !כאשר מודדים שמרים יבשים בכפית - כמה לקחת?....

  2. שילובים ממש מקוריים! בהחלט ינוסה!

  3. שקית שמרים = 11 גרם, בערך 2 כפות

  4. עומר טג'ר

    יווו איך בא לי מלבן!

  5. ואוו, כל אחת מהשלוש כאן היא שילוב מנצח!

  6. מולה

    במסעדה על כביש עכו כרמיאל כבר לא מגישים סנייה במחבת לוהטת וחבל, אבל הטעם עוד זכור לכולנו והפיצה שלך מעלה לי אותו מחדש.
    גם אני שמכור לפיצה פפרוני משתוקק כבר לטעום את הסוגים השונים והמקוריים שהצעת הפעם.

  7. תודה רבה על המתכון הנפלא. אני בהחלט הולכת לשחק עם הדמיון בתוספות. מאז שקניתי את אבן השמוט אני לא מפסיקה לנסות מתכונים שונים של פיצות, והאמת שלך ניראה לי כל-כך מרענן.

הוספת תגובה:

מופעל על ידי Blogger.