טארט אפרסמון ושקדים

אני מת על טארטים. בכל פעם שאני חושב על אפשרויות להכנת עוגה תמיד יעלה טארט כאחת האופציות המובילות. הטארט עדיף בעיני על עוגה בחושה או עוגת שמרים כי הבצק מהווה אחוז נמוך ביותר מהמוצר כולו וכשעושים אותו כראוי הוא פריך ומתפורר בפה לרסיסים עדינים שמשאירים טעם חמאתי משכר המלווה את המילוי. אם כבר ציינתי את המילוי, מגוון האפשרויות הוא בלתי נדלה ובדרך כלל מביא לידי ביטוי את הרכיב המרכזי (לפי סוג הטארט) במלוא הדרו.
מכיוון שהכנת טארט פותחת מגוון אינסופי של אפשרויות למילוי, נדרש מאיתנו רק דמיון מפותח ומתן עדיפות לרכיבים עונתיים. סיבוב קטן בשוק בעונת הסתיו לא יאפשר לכם להתעלם מהמפלים בכתום עז על הדוכנים של אפרסמונים. העונה הקצרה של הפרי המיוחד הזה מחייבת התייחסות ולכן מתוך כבוד לפרי בחרתי לחבר אותו לסוג העוגה שאני הכי אוהב – הטארט.



האפרסמון הוא פרי בעל סגולות בריאותיות רבות: עשיר בסיבים תזונתיים המשפרים את פעולת המעיים, בנוגדי חמצון כיאה לפרי צבעוני שכזה ובויטמין A. אך התכונה המשמעותית ביותר בהתחשב בכמות החמאה שנכנסת לטארט הזה היא שהאפרסמון מעכב את ספיגת הסוכר והכולסטרול בדם.

בחרתי לחבר את האפרסמון לטארט שקדים המבוסס על מתכון של רביבה וסיליה. מדובר בטארט כבד יחסית, מלא בטעם של מרציפן, חמאה ואפרסמון כמובן. ראוי לו לטארט הזה שיוגש באחר צהריים סתווי ליד כוס תה או חליטה קלילה ומרעננת של נענע ופחות כקינוח של ארוחה מלאה. כמובן שהמראה של הטארט הזה מהמם ומגרה בכתום עז ובוהק מזיגוג החמאה והסוכר (הידעתם שהצבע הכתום הוא מעורר תאבון? תסדרו אפרסמונים בצורה נאה על השולחן כקישוט ותראו איך כולם מסיימים מהצלחת גם אם לא יצא לכם אוכל כל כך טעים). כדי להגיע למראה הזה אל תשכחו לפרוס את האפרסמונים לרוחב במקביל לעוקץ וכדאי שתשקיעו בסידור פרוסות האפרסמון על הטארט בצורה מושלמת, זה חלק מהקטע.
למעשה את הבצק הפריך וקרם השקדים ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא עד יום לפני הכנת הטארט. את שניהם ניתן להפשיר במקרר במשך הלילה ולהכין את הטארט במהירות הבזק. האפרסמונים דורשים טיפול מינימליסטי כפי שיתואר במתכון.

מתכון טארט אפרסמון ושקדים

בצק פריך

300 גר' קמח רגיל
75 גר' שקדים טחונים
75 גר' אבקת סוכר
210 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
  1. שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים והחמאה. מעבדים עד שנוצרים פירורים גסים.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות
קרם שקדים

125 גר' חמאה
125 גר' סוכר
125 גר' שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים מס' 3
30 גר' רום כהה
30 גר' קורנפלור
  1. שמים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומרככים אותה
  2. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את השקדים הטחונים ולאחר מכן את הביצים
  4. ממשיכים להקציף ולאחר שהביצים נבלעות בתערובת מוסיפים את הרום ולאחר מכן את הקורנפלור
  5. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה
האפרסמונים

4-5 אפרסמונים, בשלים אך מוצקים! (לא כדאי להשתמש באפרסמונים רכים כי יהיה קשה לפרוס אותם בצורה נאה. אין צורך לדאוג לרכות המתבקשת – היא תגיע מהאפייה)
2 כפות סוכר
1 כף חמאה
  1. פורסים את האפרסמונים לרוחבם במקביל לעוקץ לפרוסות ברוחב חצי סנטימטר
  2. ממיסים את הסוכר והחמאה על מחבת רחבה
  3. מזגגים את פרוסות האפרסמון במחבת כ-2 דקות מכל צד. הצריבה במחבת גם מרככת את הפרוסות
הרכבת הטארט ואפייה
  1. אופים אפייה עיוורת את הקלתית עד שהיא חצי אפוייה
  2. ממלאים בקרם השקדים ואופים בחום של 160 עד שהוא מתייצב, כ-20 דקות
  3. מסדרים את פרוסות האפרסמון המזוגגות בצורה נאה על הטארט. לוחצים טיפה את הפרוסות לתוך הקרם במהלך הסידור
  4. אופים עוד כ-10 דקות ומצננים
  5. מגישים בטמפ' החדר


This entry was posted in ,,,,,,. Bookmark the permalink.

2 תגובות ל: טארט אפרסמון ושקדים

  1. מתכונים מדליקים וטעימים. מנסיון אישי

הוספת תגובה:

מופעל על ידי Blogger.