Archive for מרץ 2011

קוביות של תשוקה - בראוניז שוקולד לבן ופסיפלורה

הכיף הגדול בעיסוק בבישול הוא שאין סוף לחידושים וההמצאות שניתן להגיע אליהם. אין צורך להיות מומחה קולינרי או שף מולקולרי, לפעמים אפשר בפשטות להגיע למשהו חדש רק בעזרת אינטואיציה טובה לשילוב מרכיבים וידע בסיסי. בדרך כלל ניסיונות חדשים קורים כשמזדמן לי מרכיב אחד מיוחד. הפעם, חבר לעבודה הביא פסיפלורות משיח הגדל ליד ביתו וכך נולד גם המתכון הזה.
השידוך בין פסיפלורה חמצמצה לשוקולד לבן מתוק מתבקש וכששניהם מרכיבים עוגה במרקם של בראוניז מדובר בהצלחה מסחררת. המתכון קליל, ההכנה נטו היא 20 דקות ולאחר הקירור יחכו לכם קוביות של תשוקה שלא תוכלו להפסיק לאכול.
  
אחת הבעיות בבישול עם פסיפלורה היא שיחס הגרעינים בפרי הוא גדול. אמנם כשאוכלים את הפרי כמו שהוא אין הדבר מפריע. אבל, בעוגה , קרם או מוס פסיפלורה העניין יכול להיות לא אסתטי ולא נעים בפה. על מנת לפתור את הבעיה יש להוציא את תוכן הפרות למסננת ובעזרת כף לדחוס את המיץ מבעד לחורים. לאחר מכן, מוסיפים כף מהגרעינים למיץ לצורך אסתטי בלבד.

מתכון בראוניז שוקולד לבן ופסיפלורה
200 גרם שוקולד לבן (2 חבילות)
50 גרם חמאה
100 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
1/3 כוס מיץ פסיפלורה + 2 כפיות גרעינים
2 ביצים
100 גרם סוכר
כפית תמצית קוקוס
לזיגוג:
מערבבים
100 גרם אבקת סוכר
1/3 כוס מיץ פסיפלורה + 2 כפיות גרעינים

מכינים את מיץ הפסיפלורה:
1. מרוקנים את הפסיפלורות למסננת מעל קערה.
2. עם כפית לוחצים את בשר הפסיפלורה דרך המסננת לקבלת מיץ

מחממים תנור ל-170 מעלות
1. ממיסים במיקרו / בסיר על אדים שוקולד וחמאה
2. מקציפים היטב ביצים וסוכר כ-5 דקות
3. מקפלים לתוך השוקולד המומס את הביצים המוקצפות
4. מערבבים פנימה מיץ פסיפלורה ותמצית קוקוס
5. מוסיפים קמח ואבקת אפייה
6. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים כ-30 דקות.
8. מוציאים מהתנור ומורחים זיגוג פסיפלורה
מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות.
לאחר קירור פורסים לקוביות ושומרים במקרר בקופסה

תוויות , , , , | 4 תגובות
מופעל על ידי Blogger.