Archive for פברואר 2011

פירות ים - עבודה משתלמת

פירות ים הם מההוכחות הבודדות שנותרו לכך שעדיין קיים בעולם יחס ישיר בין כמות העבודה שאדם משקיע והתמורה שהוא מקבל. לשבת במסעדה ולפרק סרטן זו עבודה לא פשוטה בכלל אבל כשמגיעים לבשר הנמס בפה ומשאיר טעם של חמאה מרגישים גן עדן. בהכנה הביתית של פירות ים כבר לא צריך להתאמץ יותר מדי, ניתן למצוא בשוק פירות ים נקיים ומוכנים להכנה גם טריים וגם קפואים. מישהו אחר התאמץ בשבילכם ולכם נותר רק לשלם. אני דווקא מוצא בפירות ים הזדמנות לחוות את הקשר שבין קבלת חומר הגלם בצורתו המקורית ועד להגשתו על הצלחת. הרי אף אחד לא יפרק פרה או כבש במטבח בעוד קילוף שרימפס או ניקוי קלמרי זו לא משימה בלתי אפשרית. כשקונים פירות ים יש להקפיד על טריות, על מנת לבחון זאת לוחצים על גוף השרימפס או הקלמרי שצריכים להיות מוצקים וחלקים, הריח שלהם צריך להיות ריח עדין של ים.

ניקוי שרימפס:
  1. מורידים את הראש של השרימפס במשיכה
  2. מקלפים מהשריון והרגליים (אפשר להשאיר את הזנב ליופי)
  3. בעזרת סכין חדה חורצים חריץ בגב השרימפס
  4. מוציאים את החוט שהוא למעשה המעיים
  5. שוטפים היטב במים קרים
ניקוי קלמרי:
  1. מנתקים את הראש מהגוף
  2. שולפים מהגוף את העצם שלאורכו
  3. מקלפים את המעטפת הסגולה של הקלמרי
  4. מנקים את תוכן הגוף היטב ושוטפים במים
  5. מנתקים את הראש מהזרועות
  6. בין הזרועות מסתתרת גולה קשיחה. משחררים אותה מהזרועות וזורקים.
  7. מנקים את הזרועות במים
קבב שרימפס אסייתי על חציל בסויה ודבש עם טחינה
אם יש מנה שכדאי להכין מכל המנות בפוסט הזה היא זו. המנה משחקת בטעמים אסייתיים: למון גראס, ג'ינג'ר, שמן שומשום, דבש וסויה. מעל הכל מפתיעים עם משהו משלנו, זילוף של טחינה גולמית. כן, זה הולך מעולה ביחד.
את החצילים יש לאדות בשלב ראשון. אם אין ברשותכם סיר אידוי, לוקחים סיר רגיל מניחים מסננת ומכסים במכסה.    

חצילים בסויה ודבש
1-2 חציל
5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
חצי כוס סויה
2 כפות דבש
  1. מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות עבות (3-4 ס"מ) לרוחב.
  2. מרתיחים מים וג'ינג'ר בסיר לאידוי החצילים.
  3. מאדים את החצילים עד להתרככות אך שישמרו על צורתם.
  4. מערבבים בקערה סויה ודבש.
  5. מחממים שמן במחבת ומניחים את החצילים. 
  6. צורבים את החצילים היטב תוך הברשתם בתערובת הסויה והדבש.
  7. החצילים צריכים לקבל גוון שחום עמוק של קרמל.

הקבבים (4 מנות)
300 גרם שרימפס נקיים
גבעול למון גראס
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1/4 בצל סגול
צ'ילי גרוס
1 חלמון ביצה
כפית שמן שומשום
נענע קצוצה
מלח ופלפל
  1. במעבד מזון טוחנים למון גראס, ג'ינג'ר ובצל עד דק.
  2. מוסיפים את השרימפס ושאר המרכיבים (למעט הנענע) וטוחנים למחית אחידה.
  3. מערבבים לתוך המחית הרבה נענע קצוצה.
  4. בידיים משומנות יוצרים קציצות קטנות מהתערובת.
  5. מטגנים את הקציצות במחבת משומנת קלות כ-3-4 דקות מכל הצדדים. 
הרכבת המנה
  1. מניחים בכל צלחת 4 פרוסות של חציל.
  2. על החצילים מניחים 3 קבבים של שרימפס.
  3. מזליפים טחינה גולמית על הקבבים.

תוויות , , , , , | השארת תגובה
מופעל על ידי Blogger.